Öppet Mån -Tors 09:00 till 12:00

08-208 208

Öppet Mån -Tors 09:00 till 12:00

08-208 208

Öppet Mån -Tors 09:00 till 12:00

08-208 208

Ekonomisk Förvaltning

Upptäck den inre friden och expertisen du förtjänar med hjälp av våra branschledande ekonomiska förvaltningstjänster.

Illustration

Välkommen till en värld av ekonomisk förvaltning, där vi tar hand om all din ekonomi, redovisning, finans – och skattefrågor, anmälningar och mycket mer!
Behöver du slippa oroa dig för momsperioder, fastighetsdeklarationer och myndighetskrav när det kommer till bostadsrättsföreningar? Låt oss ta hand om det åt dig.

Illustration

Att hantera ekonomin för en bostadsrättsförening behöver inte vara besvärligt. Genom att få stöd från en ekonomisk förvaltare kan föreningen undvika misstag och onödiga kostnader för sina medlemmar. Vi på Fenix Fastighet AB har lång erfarenhet av att hjälpa bostadsrättsföreningar att hantera ekonomin på ett korrekt och tydligt sätt, med målet att tillfredsställa både medlemmar, revisorer och myndigheter. Dessutom erbjuder Fenix Fastighet AB en marknadsledande digital plattform; ett användarvänligt och smidigt verktyg som är utformat för att förenkla styrelsens arbete i bostadsrättsföreningen och säkerställa att allt görs rätt.
Dessutom erbjuder vi tjänster som sparar tid och ansträngning när det kommer till att hantera krav från skattemyndigheter, vilket innebär både tids- och kostnadsbesparingar.
Vi levererar även unika tjänster som kan hjälpa dig att effektivisera din ekonomihantering. Vårt team av experter är redo att utforma den bästa ekonomiska planen för dig och skapa skräddarsydda system och rutiner som passar dina specifika behov. Oavsett om du behöver stöd med skattefrågor eller hantering av löneutbetalningar kan du lita på att du är i trygga händer hos oss.
Vi gör ekonomihantering enklare än någonsin tidigare. Låt oss ta hand om detaljerna och se till att din ekonomi är i god ordning. Kom igång redan idag med våra tjänster för ekonomisk förvaltning!

 • En ekonomisk förvaltare i en bostadsrättsförening planerar för framtiden.

  En ekonomisk förvaltare i en bostadsrättsförening har ett långsiktigt perspektiv.
  Det är enkelt att fokusera på de omedelbara behoven, som att säkerställa att medlemmarna betalar tillräckligt för att täcka de löpande kostnaderna för lån och drift av fastigheten. Men en riktigt bra ekonomisk förvaltning handlar om att säkerställa föreningens ekonomiska välmående på lång sikt.
  För att hantera framtida underhåll och finansiering med hänsyn till medlemmarna behöver föreningen ha en tydlig underhållsplan. Större projekt inom renovering och underhåll kan finansieras på olika sätt, och en ekonomisk förvaltare från Fenix Fastighet AB kan vara till stor hjälp genom att diskutera olika finansieringsalternativ och erbjuda rådgivning.

 • Vilket är styrelsens roll och ansvar i en bostadsrättsförening?

  Styrelsen i en bostadsrättsförening har ett avgörande ansvar för att säkerställa en sund ekonomi som möjliggör en trygg och bekväm boendemiljö för sina medlemmar.
  För att framgångsrikt uppfylla detta ansvar krävs också att styrelsen är väl insatt i en mängd tekniska och juridiska aspekter.
  För exempelvis måste föreningen ha en genomtänkt underhållsplan för att hantera framtida behov av fastighetsunderhåll och finansiering på ett sätt som gynnar medlemmarna. Dessutom måste föreningens ekonomi bokföras och hanteras enligt lagens bestämmelser och krav. Att inte följa dessa regler kan innebära påföljder i form av böter och extra kostnader för bostadsrättsföreningen.
  Några av de specifika uppgifter som bostadsrättsföreningen måste se till att utföra inkluderar att:
  ● Årligen deklarera inkomster korrekt.● Var tredje år deklarera fastigheten på rätt sätt.● Hantera momsdokumentation enligt rätt perioder.● Sammanställa en fullständig årsredovisning som uppfyller de föreskrivna kraven.● Säkerställa att stadgarna för föreningen är i linje med gällande lagar och regler.

 • Varför är det så fördelaktigt att ha en ekonomisk förvaltare?

  En ekonomisk förvaltare har som huvuduppgift att säkerställa att bostadsrättsföreningens ekonomi är transparent och tydlig för alla medlemmar, även för de som inte har några ekonomiska kunskaper.
  Årsredovisningen bör ge en lättöverskådlig bild av föreningens ekonomiska ställning.
  Även om en bostadsrättsförening inte betalar bolagsskatt, finns det ändå lagar och regler som måste följas. Med Fenix Fastighet AB som er ekonomiska förvaltare är ni säkra på att ekonomin hanteras i enlighet med Bokföringslagen, Lagen om ekonomiska föreningar och Bostadsrättslagen. Vi ser även till att följa Bokföringsnämndens riktlinjer för korrekt bokföring, vilket underlättar en godkänd revision av er revisor.
  En ekonomisk förvaltare fungerar som en värdefull resurs och rådgivare för bostadsrättsföreningen när det kommer till ekonomiska frågor och teknikaliteter. Det kan inkludera:
  ● Att se till att deklarationer fylls i korrekt och lämnas in i tid.● Att sammansätta en fullständig årsredovisning.● Att erbjuda råd om olika finansieringsalternativ.● Att svara på juridiska frågor.● Att bistå under årsstämman.

 • Varför väljer bostadsrättsföreningar att samarbeta med Fenix Fastighet AB?

  Hos Fenix Fastighet AB erbjuder vi en omfattande full förvaltning som inkluderar allt från medlemskommunikation till inkomstdeklarationer och årsredovisningar.
  Er förening tilldelas tre dedikerade förvaltare, var och en ansvarig för olika delar av er förvaltning. Vårt team består av erfarna ekonomer, jurister, fastighetstekniker och fastighetsförvaltare som strävar efter att skapa en trygg vardag både för er i styrelsen och för era boende.
  Vi tror på att förenkla arbetet för styrelsen i bostadsrättsföreningar. Därför prioriterar vi snabb och öppen kommunikation med både styrelsen och medlemmarna. Inga frågor är för små eller för stora för oss. Hos oss är det högt i tak och vi strävar alltid efter att vara i framkant när det gäller kunskap, systemutveckling och vårt bemötande gentemot våra kunder.
  Med oss som förvaltare vill vi göra det enkelt och tryggt för de boende att sitta i styrelsen och driva sin bostadsrättsförening.

Vill du ha en konsultation?